среда, 6 мая 2020 г.

Бухгалтерський облік


Облік готової продукції.
Для узагальнення інформації про наявність та рух гото­вої продукції підприємства використовується рахунок 26 "Го­това продукція". За дебетом рахунка відображається надход­ження готової продукції за фактичною виробничою собіварті­стю, за кредитом - списання готової продукції та сума відхилень фактичної виробничої собівартості від її вартості за обліковими цінами, що відноситься до собівартості реалізова­ної продукції.
В кінці звітного місяця при оприбуткування готової про­дукції складаються такі облікові записи :
1. На суму фактичної виробничої собівартості виготов­леної продукції:
Дебет 26 "Готова продукція "; Кредит 23 "Виробництво".
2. На суму виробничої собівартості за обліковими цінами:
Дебет 90 "Собівартість реалізації"; Кредит 26 "Готова продукція ".
3. На суму відхилень фактичної виробничої собівартості готової продукції від її вартості за обліковими цінами:
Дебет 90 " Собівартість реалізації";
Кредит 26 "Готова продукція ". (При перевищенні собівартості над обліковою ціною).
Дебет 90 "Собівартість реалізації";
Кредит 26 "Готова продукція ".(При перевищенні облікової ціни над фактичною собівар­тістю - "сторно").
Аналітичний облік реалізації готової продукції відображається у Відомості аналітичного обліку розрахунків з покупцями і замовниками (3.1), за винятком заборгованості, забезпеченої векселем. У Відомості вказується за кожним виставленим рахунком покуп­цям: сальдо на початок місяця, дата виникнення заборгованості, суми дебіторської заборгованості в кореспонденції з рахунками грошових коштів та доходів, дата оплати за продукцію та сальдо на кінець місяця.
Облік продукції с/г виробництва.

До готової продукції належить продукція, обробка якої закінчена та яка пройшла випробування, приймання, укомплектування згідно з умовами договорів із замовниками і відповідає технічним умовам і стандартам. Це визначення підходить до готової продукції, яка вироблена промисловими підприємствами.
Первинними документами по обліку молока є Журнал обліку надою молока (додаток ). Цей документ веде обліковець ферми, де записується прізвище доярки та кількість корів кожної доярки, які обслуговуються протягом 30 днів. При доставці молока на приймальні пункти, пункти переробки, в якості супровідного документа застосовується товарно - транспортна накладна на перевезення молочної сировини, а в кінці місяця складається приймальна квитанція (додаток )
Матеріальні цінності власних обслуговуючих і промислових виробництв, оприбутковують на підставі Накладної внутрігосподарського призначення (звіт про переробку с.-г. продукції в кооперативі не використовують) з прикладеними до неї виправдними документами: накладними, лімітно-забірними картками, іншими документами. При випоюванні телят молоком складають відомість витрат кормів
Забій худоби і птиці оформляють актом на вибуття тварин. Продукти їх забою після охолодження щоденно передаються на склад сільськогосподарського підприємства на підставі накладної внутрішньогосподарського призначення (додаток №79), копія якої з розпискою комірника про прийняття продукції додається до акту вибуття тварин. При цьому м'ясопродукти слід приймати за фактичною масою. Знижка на майбутні періоди витрати не допускається. Крім того, фактичний вихід продукції (м'яса) за категоріями необхідно порівнювати із діючими нормами виходу продукції з урахуванням вгодованості тварин.
Продукцію та витрати інших підсобних і допоміжних виробництв оприбутковують на підставі накладних (внутрішньогосподарського обліку). На всіх складах, коморах та інших місцях зберігання облік руху продукції ведуть у книзі складського обліку.
Облік продукції сільського господарства в кооперативі ведуть на рахунку 27 «Продукція сільськогосподарського виробництва». Звітними документами є вже раніше згадувані картка рахунку, аналіз рахунку, журнал-ордер по субконто, оборотно-сальдова відомість по субконто.
Облік товарів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

План самоосвітньої роботи з дисципліни «Бухгалтерський облік» на період з 05.05.2021 р по 07.05.2021 р.

  Група ОС – 421 Дата № уроку Тема, план Основні джерела до теми Форма контролю ...