среда, 22 апреля 2020 г.

Бухгалтерський облік

 - це комплекс заходів, спрямованих на збільшення прибутку підприємства без відповідного збільшення активних операцій, включаючи використання кращих управлінських здібностей, домінуючу позицію на ринку продукції (робіт, послуг), нові технології тощо. Вартість гудвілу визначається різницею між ціною придбання і звичайною ціною відповідних активів.
Аналітичний облік ведеться за видами окремих об'єктів нематеріальних активів.
Облік гудвілу, який виникає під час об'єднання підприємств, визначається Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 19 “Об'єднання підприємств” №163 від 07.07.1999 р. (зареєстровано у Міністерстві юстиції України за №499/3792 від 24.07.1999 р.).
Згідно із П(С)БО 19 “Об'єднання підприємств” гудвіл – це перевищення вартості придбання над часткою покупця у справедливій вартості придбаних ідентифікованих активів.
Негативний гудвіл – це перевищення вартості частки покупця у справедливій вартості придбаних ідентифікованих активів і зобов'язань над вартістю придбання на дату придбання. При придбанні підприємством-покупцем чистих активів (ліквідованого підприємства) покупець, починаючи з дати придбання, відображає у Балансі, форма №1, активи та зобов'язання придбаного підприємства та будь- який гудвіл, що виникає в результаті придбання.
Гудвіл та/або негативний гудвіл відображаються за залишковою вартістю у описуваному рядку Балансу, форма №1 065 'Туцвіл” позитивною або від'ємною величинами.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

План самоосвітньої роботи з дисципліни «Бухгалтерський облік» на період з 05.05.2021 р по 07.05.2021 р.

  Група ОС – 421 Дата № уроку Тема, план Основні джерела до теми Форма контролю ...